24.05.13

Krémová míchaná vajíčka se zakysanou smetanou

Když máte chuť na něco opravdu jednoduchého a nemáte doma skoro žádné suroviny, můžete si připravit míchaná vajíčka. Jejich příprava vám zabere jen pár minut. Kdykoli dřive jsem míchaná vajíčka jedla, byla stejná - a to sražená a nekrémová. V tomto receptu vám ukáži jeden trik, jak udělat "z mála hodně".

Krémová míchaná vajíčka se zakysanou smetanou

3 vejce
lžíce másla
lžíce zakysané smetany
mořská sůl
jemně nasekaná pažitka nebo petrželka



















Jak se připravují míchaná vajíčka asi nemusím nikomu vysvětlovat. Celý trik ale spočívá v tom, že máslo i vajíčka rozmícháte ve studeném hrnci nebo pánvi do hladké pěny a za stálého míchání opékáte při nízké teplotě. Až začnou tuhnout, odstavíte je a promícháte. Tento proces zopakujete asi třikrát. Když jsou vajíčka dostatečně jemná, přidáte lžičku zakysané smetany. Osolíte a podáváte na opečeném toastu nebo plátku chleba s grilovanými cherry rajčátky a čerstvými bylinkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat