Špenátové fusilli s ricottou a kuřecím masem na tymiánu
na 2 porce
250 g italských těstovin (fusilli, penne, farfalle..)
2 lžíce ricotty
2 lžíce sekaného špenátu ochuceného česnekem a smetanou
1 větší nebo 2 menší kuřecí prsa
hrst tymiánu
olivový olej
sůl a pepř
Do osolené vroucí vody kápneme olivový olej a nasypeme těstoviny. Teplotu ztlumíme na nízký stupeň a necháme vařit. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje. Kuřecí prso posypeme čerstvým nebo sušeným tymiánem a dáme ho na rozpálenou pánev. Do masa nepícháme vidličkou a smažíme ho zprudka, aby nevytekla šťáva. Když zezlátne, sporák vypneme, ale necháme ho na horké pánvi, aby se dopeklo. Těstoviny slijeme a smícháme se sekaným špenátem a ricottou. Posypeme s čerstvým tymiánem a parmazánem.
Kuřecí prso můžeme podávat vcelku nebo nakrájené na menší kousky.
Žádné komentáře:
Okomentovat