28.05.13

Vanilková panna cotta s horkými malinami

Panna cotta je naprosto dokonalý dezert. Je úžasně jemná a vaří se ze smetany, cukru a želatiny a podává se s čokoládou nebo ovocem. Když mi můj Vojta přinese květiny, odměňuji ho touhle božskou dobrotou, neboť vanilková panna cotta s horkými malinami je podle mě synonymem pro vyznání lásky.

Vanilková panna cotta s horkými malinami
na 4 porce

půl litru smetany ke šlehání
1,5 lžíce cukru
2 lžičky mleté želatiny (nebo 2 plátky)
1 vanilkový lusk
rostlinný olej na vymazání mističek

200 g malin (já použila mražené)
cukr
máta na ozdobení


Do mističky nasypeme 2 lžičky mleté želatiny, zalejeme dvěma lžícemi vody a necháme 5 minut nasáknout .Čtyři malé mističky nebo šálky vymažeme olejem. Smetanu vlijeme do kastrůlku, přidáme cukr, dřeň z vanilkového lusku i samotný vyškrábaný lusk a uvedeme k varu. Přidáme želatinu a mícháme dokud se nerozpustí. Smetanu s želatinou už ale nevaříme, nemusela by ztuhnout. Přecedíme přes sítko do mističek a dáme alespoň na 4 hodiny do lednice.

Do hrnce dáme maliny a lžíci až dvě cukru. Přivedeme k varu a necháme vychladnout.

Pokud nám panna cotta nejde vyklopit, dáme mističku do horké vody, ale tak aby nenatekla dovnitř.Podáváme s malinami a mátou.

1 komentář:

  1. Souhlasím úplně ve všem :) Vypadá krásně, hned bych si ji z fleku dala :D

    OdpovědětVymazat