18.06.13

Pizza prosciutto!

Jedno z jídel které bych mohla jíst denně. Pizza prosciutto nebo margherita. Myslím si, že u pizzy stačí vážně jen málo ingrediencí a že všeho moc škodí. Nicméně je pravda, že domácí pizzy mi nahánějí strach. Nejhorší zkušenost mám asi s kynutou pizzou ze školní jídelny. A chci vám ukázat, že domácí pizza může být tenká, výborná a chuťově srovnatelná s tou pravou italskou.

Pizza prosciutto
na 2 pizzy

250 g hladké mouky
čtvrt kostky droždí
125-150 ml vody
lžička cukru
špetka soli
olivový olej

plechovka loupaných rajčat nebo protlaku
balení šunky proscuitto cotto
dva bochánky mozarelly
lístky čerstvé bazalky

V misce smícháme droždí a cukr,zalijeme vlažnou vodou a necháme vzejít kvásek. Z mouky, tří lžic olivového oleje, soli a kvásku vypracujeme hladké těsto a necháme minimálně hodinu na teplém místě.


Rozehřejeme si troubu i s plechem na na kterém budeme péct pizzu na 250°C. Těsto vyválíme na opravdu tenkou placku a vytvarujeme okraje. Rajčata vidličkou rozšťoucháme, přilijeme lžíci olivového oleje a osolíme. Můžeme přidat i nadrcený stroužek česneku. Vyválené těsto položíme na pečící papír. Pizzu potřeme rajčatovou směsí, rozložíme na ní natrhanou šunku a kousky mozarelly a opatrně přemístíme na horký plech a dáme do vyhřáté trouby péct. Ozdobíme lístky čerstvé bazalky.

Žádné komentáře:

Okomentovat