23.06.13

Steak ze svíčkové, pizzaoila a bramborové rösti

Ovocná bowle měla velký úspěch - byla hodně silná a ovoce výborné. Prakticky celý víkend jsme grilovali - v pátek kuřecí po provensálsku u Zuz, v sobotu vepřovou panenku s fazolkami a slaninou - kterou připravil táta. Víkend jsme zakončili s mým Vojtou steaky ze svíčkové z brazilského býka. K nim jsem připravila výbornou rajčatovou salsu pizzaoila a bramborové rösti.

Steak ze svíčkové, pizzaoila a bramborové rösti
2 steaky ze svíčkové - každý  250-300g (nebo 4 - každý 150 g)
sůl
pepř

2 masitá rajčata
2 malé stroužky česneku
lžíce olivového oleje
hrst oregana
lístky bazalky
sůl

3-4 velké brambory
2 vajíčka
sůl

Nejdříve si připravíme pizzaoilu. Rajčata nakrájíme na kostky, a česnek na jemno. V pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a 10 minut opékáme rajčata, česnek a oregáno. Poté osolíme, přidáme lístky bazalky a odstavíme z plotny.


Brambory omyjeme, oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle tak, abychom měli dlouhé bramborové nudličky. Osušíme je papírovými ubrousky, smícháme s vajíčky a osolíme.


Steaky odblaníme, omyjeme, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Rozehřejeme si suchou pánev. Na ní opékáme steaky - 3 minuty z každé strany abychom získali krvavý steak, 5 minut z každé strany aby byl mírně propečený a 7 minut aby byl středně propečený. Poté je dáme na 5 minut odležet na horký talíř  odležet. Mezitím v druhé pánvi rozehřejeme olej do kterého poté vkládáme kupičky těsta na rösti, které rozetřeme na placičku. Takhle usmažíme všechny rösti. Před podáváním ještě prohřejeme pizzaoilu a vše společně podáváme.


Žádné komentáře:

Okomentovat