17.07.13

Třešňový sirup

Nepouštějte se do něj pokud máte rádi uklizenou kuchyň, nemáte čas a toho nejskvělejšího pomocníka. Ale pokud toto všechno máte - a plno k třešní k tomu, určitě tenhle sirup vyzkoušejte. Svého pomocníka vám ale nepůjčím!

Třešňový sirup
cca 4 - 5 litrů

4 kg tmavých třešní
2,4 kg cukru krupice nebo krystal
40 g kyseliny citronové
2 litry vody


Třešně dáme do mísy a cca na hodinu je necháme v osolené vodě, aby vylezli červíci. Poté je důkladně omyjeme. Nasypeme je do hrnce, zalijeme dvěma lity vody a rozvaříme. Poté přecedíme šťávu do jiného hrnce a vychladlé třešně vypeckujeme. Poté je prolisujeme přes síto a získanou šťávu slijeme s tou, kterou jsme předtím vlili do hrnce. Všechnu šťávu poté povaříme, sesbíráme pěnu, přidáme cukr a kyselinu cukrovou a mícháme, dokud se nerozpustí. Ještě horký sirup vlijeme do alkoholem vymytých lahví.


Prolisované třešně můžeme rozmixovat, smíchat s moučkovým cukrem a dát zamrazit jako dřeň nebo do tvořítek na nanuky.


Žádné komentáře:

Okomentovat