25.08.13

Ricottové lívanečky

Jemné ricottové lívanečky jsou naprosto skvělá svačina. Nejlépe chutnají s čerstvými bylinkami a jednoduchým salátem. Já k nim podávám jen cherry rajčata a olivy pokapané olivovým olejem a posypané bazalkovými lístky.

Ricottové lívanečky

250 g ricotty
dvě lžíce hladké mouky
velká hrst strouhaného parmazánu nebo sýru gran moravia
1 menší vajíčko
snítka čerstvého oregana (nebo půl lžíce sušeného)
sůl
pepř
dvě lžíce olivového oleje

10 menších cherry rajčat
hrst černých oliv
olivový olej
lístky čerstvé bazalky

Ricottu přendáme do misky, smícháme s parmazánem, vajíčkem a moukou. Dle chuti osolíme a opepříme a přidáme oregano. V pánvi rozehřejeme olivový olej. Postupně lžící nabíráme těsto po částech a na rozpálené pánvi tvarujeme tenké placičky. Pečeme z jedné a poté z druhé strany. Celé to zabere asi 2-3 minuty. Poté je položíme na papírové ubrousky, aby se odsál přebytečný olej.


Podáváme s rajčaty a olivami nebo jiným zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat