Spaghetti carbonara
2 porce
200 g kvalitních italských špaget
80 g pancetty
50 g parmezánu + na dozdobení
3 žloutky
lžíce olivového oleje
čerstvě namletý pepř
80 g pancetty
50 g parmezánu + na dozdobení
3 žloutky
lžíce olivového oleje
čerstvě namletý pepř
Oddělíme si žloutky a vyšleháme je v misce s nastrouhaným permezánem.
Dáme vařit vodu na těstoviny (1 litr na 100 g těstovin) a osolíme. Pancettu nakrájíme na kostičky a zbylý parmezán nakrájíme na hoblinky. Do vroucí vody vsypeme špagety a necháme vařit podle času uvedeného na obalu. Pancettu krátce osmahneme na olivovém oleji.
Poté pánev odstavíme, přimícháme uvařené špagety a vmícháme vyšlehané žloutky. Ozdobíme parmezánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat